Литовският президент Гитанас Науседа изглежда е на път да осигури втория

...
Литовският президент Гитанас Науседа изглежда е на път да осигури втория
Коментари Харесай

Литовският президент води на изборите в страната

Литовският президент Гитанас Науседа наподобява е на път да обезпечи втория си мандат на изборите в неделя, съобщава " Ройтерс ".

Това показаха частични резултати от извършения в неделя първи тур на президентските избори.

Резултатите от над 60% от преброените бюлетини демонстрираха, че 59-годишният Науседа печели 46% от гласовете. Това е малко по-малко от 50%, които ще са му нужни, с цел да обезпечи преизбиране в първия кръг на гласуването. На второ място е министър председателят Ингрида Шимоните, 49, с 16% от бюлетините.

Ако никой претендент не завоюва повече от 50%, което е евентуално съгласно изследванията на публичното мнение преди изборите, ще се организира балотаж на 26 май, написа news.bg

Говорейки пред кореспонденти след края на гласуването, Науседа даде обещание да продължи натиска върху западните съюзници на страната за увеличение на военната поддръжка за Украйна.

" Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога към този момент сподели всичко. Те не се нуждаят от нашите заявления за благосклонност, те не са потребни в борба - имат потребност от противовъздушна отбрана Докато нямат противовъздушна защита, Украйна ще остане уязвима ", сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР